Stap 1 – open het perceeloverzicht.

Waar kan ik het overzicht van al mijn percelen bekijken?

Stap 2 – druk op de knop “nieuw perceel”

Deze knop bevind zicht rechtsboven het perceeloverzicht.

Stap 3 – Zoek het perceel op de kaart.

Bovenaan de kaart staat een tekstveld, hierin kan je de straatnaam of de plaats ingeven waar het perceel zich bevind. Door vervolgens op zoek te drukken, wordt deze plaats weergegeven.

Stap 4 – Duid de perceeloppervlakte aan.

Door in te zoomen op het gewenste perceel, is het eenvoudiger om de perceelranden aan te duiden. Dit kan je doen door te scrollen op het kaartje, of de toetsen op het kaartje te gebruiken. Door dan vervolgens op de hoekpunten van het perceel te klikken, wordt er een marker geplaatst. Deze markers duiden de perceelgrenzen aan. Met de oppervlakte hiertussen, wordt de perceeloppervlakte berekend.

Indien een marker niet goed geplaatst is, is het mogelijk deze te verslepen of zelf te verwijderen. Door op de knop “verwijder laatste punt” te drukken, wordt het laatste punt verwijderd.

Stap 5 – Vul de perceelgegevens in

Perceel naam: is de unieke naam die u dit perceel wenst te geven.

Perceel Nr: is de unieke nummer die u aan dit perceel wenst te geven

kadaster Nr: het is mogelijk om het kadaster Nr toe te voegen voor administratieve doeleinden. Dit is optioneel.

Commentaar: het is mogelijk om extra commentaar mee te geven aan elk perceel.

Eigenaar: hier wordt de eigenaar van het perceel mee aangeduid. Deze keuze kan niet gewijzigd worden, en is standaard de teler zelf.

Grondsoort: in deze keuze menu kan de grondsoort aangeduid worden, waaruit het perceel bestaat.

Stap 6 – Opslaan

Door op de groene knop, “Opslaan” te drukken onderaan het formulier wordt het perceel opgeslagen. Door op annuleren te drukken word het scherm gesloten zonder de gegevens op te slagen.